När årets final i jaktstig avgjordes var det tätt i toppen. Foto: Eva Holm

Tätt i årets jaktstigsfinal

Årets final i Norma Beretta cup, den första där det sköts med stålhagel, arrangerades av Hillersbo Hillbillys i Sala. Det var en mycket täta finaler med endast några få hagel som skilje mellan medaljerna i alla klasser.

I damklassen var det rutinerade Lisbeth Lööv, Björkvik, som höll nerverna bäst i styr och vann. Andraplatsen belades av Ingrid Harrysson, Gamleby, endast tre hagel färre än Lisbeth och med Saga Lindström från Hudene, Ölanda jaktskytteklubb, på tredjeplats.

Juniorklassen

I juniorklassen var det Axel Lindström, från Hudene Ölanda jsk som sköt mycket bra och vann på fina 190 poäng med Valdemar Strömborg, Gamleby, endast en poäng bakom. Tredjeplatsen tog Hugo Ekh, Ärentuna.

Pandemi och förbud

Efter pandemin så har inte arrangörerna av jaktstigarna kommit i gång med tävlingar. I februari 2023 kom det ett starkare blyhagelförbud där det inte fick skjutas blyhagel inom hundra meter från våtmark. Det var definitionen på våtmark som var oklar och inga stigar arrangerades under 2023.

Nu finns en definition som gör att Jägareförbunden och Norma Beretta rekommenderar att skjuta med stålhagel. Efter tester initierade av Jägareförbundet med stålhagel på hängande plåtmål visade det sig att det inte gav fler rikoschetter än med blyhagel.

Oldboys

Bland de yngre oldboysen vann Göran Hemlin, Norrby jsk, med fina 196 poäng. Vilket också var tävlingens högsta resultat, något som också gjorde att han blev bäste skytt vid tävlingen. Andraplatsen i klassen endast en poäng bakom vinnaren, var Hans Fredlund, Ärentuna, med Andreas Englund, Åsbro, på tredjeplatsen, fyra poäng efter Hans.

Över 100 skyttar

Vid året final av Norma Beretta cup var det med drygt 100 skyttar totalt och under året har det varit 22 tävlingar i cupen.

Det var Sven Olof Ivarsson, By kyrkby, som var bäste veteran på finalen med fina 193 poäng med Rolf Wikström, Jönköping på andra plats med 192 poäng. Tredjeplatsen belades av Alf Lindbom, Hillersbo Hillbillys, med 186 poäng.

Öppenklassen fördelades av medaljerna enligt följande från vänster: Isak Ahlbom silver, guld till Lars Ahlbom med bronset till Gustav Hillerstig. Foto: Eva Holm
Bland de duktiga damerna var det följande medaljörer från vänster: silver Ingrid Harrysson och guld till Lisbeth Lööv samt brons till Saga Lindström. Foto: Eva Holm
Yngre oldboys är klassen för de lite yngre herrarna fördelades pallplatserna med från vänster: Hans Fredlund som tvåa, Göran Hemlin segrare också dagens bäste skytt samt tredjeplatsen till Andreas Englund. Foto: Eva Holm
I veteranklassen blev det följande fördelning från vänster: silver Rolf Wikström, guld till Sven-Olof Ivarsson samt brons till Alf Lindbom. Foto: Eva Holm
I klassen med framtidens skyttar, juniorerna fördelades medaljerna från vänster: silver till Valdemar Strömberg och guld till Axel Lindström med bronset till Hugo Ekh. Foto: Eva Holm

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev