Sveriges bästa viltkrog korad
8 september utsågs Eriksberg Hotell & Safaripark till Årets viltkrog 2023. Priset får de för att de under lång tid och under alla årstider serverat vilt på samma höga nivå.
Restaurangen har kontroll på hela kedjan av viltkött, från uppfödning till servering på tallrik.
Viltköttet kommer förstås från gårdens egna ägor.
Det unika med Eriksberg är också ambitionen att utbilda gästerna om vilt och natur, lika mycket som att servera vilt. En middag kan föregås av en safari där man har chans att studera olika viltslag i naturen. Gastronomi kombinerat med naturupplevelser, helt enkelt.
Udda viltslag
Dagens lunchrätt kan vara mufflonisterband, dovviltsskav eller vildsvinsstek. Varje dag serveras också safariburgare på dovvilt och grillat innanlår, rostbiff eller schnitzel.
På kvällen går det att beställa viltbaserad fine dining på hög nivå.
Även lite udda viltslag som visent hamnar ibland på menyn. Snart ser man fram emot att kunna servera davidshjort på menyn, ett viltslag som finns i Eriksbergs hägn.
Kökschefen sedan år 2019 är Joao de Matos, som tidigare arbetade på trestjärninga restaurangen Fat Duck i London.
Tävlingen Årets viltkrog arrangeras av Svenska Viltmatakademin och det är sjätte året som priset delas ut.
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.