Professor Camilla Sandström har valts in i en av de 18 kungliga akademierna.
Foto: Ina-Theres Sparrok

Svensk Jakt-bekant professor invald i akademi

Camilla Sandström, professor i statsvetenskap vid Umeå universitet, har invalts i Kungliga Skytteanska Samfundet.

Enligt motiveringen är Camilla Sandström ”en väl kvalificerad forskare inom området hållbar landsbygdsutveckling och naturresursförvaltning. Hennes arbete kännetecknas av interaktion med företrädare för olika forskningsdiscipliner och aktörer på skilda nivåer i samhället.”

 

Viltförvaltning

Camilla Sandström har tidvis varit anställd som forskare vid institutionen för vilt, fisk och miljö vid SLU i Umeå och har samarbetat med många viltforskare nationellt och internationellt.

Hon är nog känd bland flera av Svensk Jakts läsare då hon flitigt deltagit i seminarier och kurser om viltförvaltning. Där har hon visat sin utomordentligt goda förmåga att göra det svåra enkelt, när hon ska förklara komplexa problem.

 

Kjell Danell

Fakta

Skytteanska Samfundet bildades år 1957 och är en av de 18 kungliga akademierna i Sverige. Dess uppgift är att stödja och uppmärksamma Norrlands kulturella och vetenskapliga utveckling. Samfundet fyller sin uppgift genom att ge ut vetenskapliga böcker och skrifter samt stödja utgivning av framstående vetenskapliga verk, särskilt sådana som är av norrländskt intresse. Samfundet delar årligen ut ett kulturpris samt ett antal priser och stipendier för att stödja och uppmärksamma framför allt yngre forskare vid universiteten och högskolor i norra Sverige.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev