Trofémätning är en klassiker på jaktmässor, så även på Elmia. Foto: Jan Henricson

Stor jaktmässa tillbaka: ”Extra fokus på varg i år”

Elmia Game fair, jaktmässan som vartannat år arrangeras i Jönköping, är tillbaka i vår. Svenska Jägareförbundets Isabel Mena-Berlin berättar om vad man som besökare kan förvänta sig. Det blir allt från vargföreläsningar skytte, trofébedömning och hunduppvisning.

Den 18 till 20 maj är det åter dags för en av Sveriges största jaktmässor, Elmia Game Fair. Även i år kommer Svenska Jägareförbundet att vara med. Förbundet kommer att representeras med en stor monter inne i mässhallen och Jägareförbundet Jönköpings län ska ha en egen monter utomhus i jägarlunden.  

Tema varg 

Årets tema för mässan är varg. 

Isabel Mena-Berlin.

– Vargen breder ut sig mer och mer. Den engagerar och oroar så det är bra att det är extra fokus på varg i år, säger Isabel Mena-Berlin, kommunikatör på Svenska Jägareförbundets Region syd. 

Föreläsningar

Temat återspeglas bland annat genom föreläsningar under mässan. Två av de som föreläser är Jägareförbundets Gunnar Glöersen, jaktvårdskonsulent och nationellt ansvarig för rovdjursfrågor, och riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné. De ska bland annat prata om vargjakt, vargens biologi och hur man förvaltar andra viltstammar i vargrevir.

Målet är att människor ska få en större förståelse för vargen, vargjakten och dess konsekvenser. Efter föreläsningen finns Gunnar Glöersen och Daniel Ligné i Svenska Jägareförbundets monter för att svara på frågor.  

Ställ frågor

– Det blir särskilt fokus på mötet mellan människor, man ska kunna komma till vår monter och ställa sina frågor. Eller bara ta en kopp kaffe och prata om vilka jaktfrågor som helst. Det är ju många stora frågor som berör jägarna nu, blyhagelförbud, älgförvaltning och varg till exempel, säger Isabel Mena-Berlin.  

I Svenska Jägareförbundets monter finns förutom Daniel Ligné och Gunnar Glöersen även förbundsordförande Peter Eriksson och generalsekreterare Dag Lidén.

Det erbjuds trofébedömning, VR-skytte och information om eftersök. Dessutom är Studiefrämjandet på plats och berättar om jägarexamen. 

 

Holkbygge brukar vara en uppskattad mässaktivitet bland de yngre besökarna. Foto: Jan Henricson

Stort utbud 

På mässan visar varumärken inom vapen, jaktfordon, kläder, jaktresor och hundutrustning upp sina produkter. Jakthundsklubbarna har tävlingar och uppvisningar där hundarna får visa hur de arbetar i vildsvinshägn och konstgryt. Skytte, fågelholksbygge och provsmakning av viltcharkuterier ska också erbjudas mässbesökarna.  

– Vi hoppas på mycket folk och fint väder. Det ska bli jättekul att träffa medlemmar från regionen och kanske även några längre norrifrån, säger Isabel Mena-Berlin.  

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev