Jaktmässan på Elmia är tillbaka efter ett pandemiuppehåll 2021. Foto: Jan Henricson

Elmia Game Fair är tillbaka i vår

Den 18–20 maj är jaktmässan Elmia Game Fair tillbaka i Jönköping. Svenska Jägareförbundet medverkar på mässan, som är en given punkt i kalendern för stora delar av södra Sveriges jägarkår.

Efter uppehållet 2021 är det många som ser fram emot att åter kunna samlas på Elmia för tre dagars fokus på jakten och viltet. Mässans tema är i år varg, en fråga som blivit allt mer aktuell även i den södra delen av landet. Intresset är stort – åsikterna och frågorna många.

– Därför var valet av årets tema givet, säger Klas Brandt, ansvarig för Elmia Game Fair, och fortsätter:

– Vi vill lägga fokus på en fråga vi vet både oroar och engagerar, och där det också är viktigt att vi skapar utrymme för att föra fram fakta, att lära oss så mycket vi kan och samlas runt vad vi som jägare kan göra för att hantera en ny verklighet med varg.

Viktig roll

I detta kommer Svenska Jägareförbundet spela en viktig roll. På mässans scen kommer besökare kunna höra bland andra förbundets rovdjursexpert Gunnar Glöersen och riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné dela med sig av sin kunskap och erfarenhet i ämnet.

 

Jägareförbundets Daniel Ligné kommer att prata varg på Elmia. Foto: Jan Henricson

Självklart kommer det också att finnas utrymme för andra frågor. I Svenska Jägareförbundets monter kommer besökare kunna träffa flera av förbundets experter som informerar och har samtal om fler aktuella jägarfrågor, till exempel älg och bly.

Alla är välkomna

– Precis som utanför mässmiljön vill vi att alla ska känna sig välkomna till Svenska Jägareförbundet, berättar Mariana Skoglund, Regionchef Syd på Svenska Jägareförbundet. I vår monter kommer det finnas möjlighet att ställa frågor om allt från vilt till medlemskap och jägarexamen. Naturligtvis kommer det även gå att prova på skytte, få troféer bedömda och vinna fina priser.

 

Isabel Mena-Berlin

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev