EXTRA: Stor jakthärva nystas upp i Norrbotten

Fem män från Norrbotten är anhållna misstänkta för grova jaktbrott på björn och järv.
Vid en stor samordnad polisinsats i dag greps männen.

Efter en tids spaning och informationsinhämtning har polisen i region nord vid en stor samordnad insats idag onsdag gripit fem män. Ett fyrtiotal poliser deltog i insatsen. Männen var sedan i går anhållna i sin frånvaro misstänkta för inblandning i grova jaktbrott. Jaktbrotten består av illegal jakt på järv och björn.

 

Bosatta i Norrbotten

De fem männen är hemmahörande i olika orter i Norrbotten.
Enligt åklagaren Christer B Jarlås är bevisläget gott, och männen är anhållna på sannolika skäl och åklagaren har nu för avsikt att begära samtliga fem män häktade.
”Den omfattande spaningsinsaten och dagens tillslag har varit möjlig tack vare en samverkan mellan hela polisregionens resurser. Förutom gripandena har det genomförts ett antal husrannsakningar för att säkra bevis”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

 

Inga detaljer

Polisen vill inte lämna ut några detaljer från utredningen eller vad dagens insats har gett för resultat. Resultaten från förhör med mera måste först sammanställas och analyseras, uppger polisen i pressmeddelandet.
En av de anhållna har koppling till länsstyrelsen och rovdjursfrågor.
– Jag är mycket förvånad, vi har haft ett starkt förtroende för honom på länsstyrelsen, säger landshövding Sven-Erik Österberg till Expressen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev