Linda Mattisson-Olsson är den som blivit frontfigur för motståndet mot styrelsens förslag till stadgeförändringar.

Linda Mattisson-Olsson är den som blivit frontfigur för motståndet mot styrelsens förslag till stadgeförändringar. Foto: Lars Nilsson

Stämman avslog förslag på stadgeändringar

Premium

Förbundsstyrelsens förslag till stadgeändringar väntades inför stämman vålla het debatt. Men debatten uteblev. Stämmoombudens motstånd var massivt och styrelsen drog därför tillbaka sitt förslag.
– Med tanke på att så många ombud är negativt inställda och yrkar på avslag, så skulle det vara skadligt att driva den här frågan till ett slutgiltigt avgörande. Därför drar förbundsstyrelsen tillbaka propositionen, sa Anders Iacobaeus från förbundsstyrelsen.

Linda Mattisson-Olsson, länsordförande i Blekinge är den som blivit frontfigur för motståndet mot styrelsens förslag till stadgeförändringar.

– Jag känner mig mest lättad, säger Linda Mattisson-Olsson. Att vi fick stopp på förslaget visar att demokratin i Jägareförbundet fungerar.

Hon har lagt ner mycket arbete för att stoppa stadgeändringarna – dels med att sätta sig in i vad ändringarna skulle inneburit, men också genom att driva frågan tillsammans med andra länsföreningar. Hon var på förhand inte säker hur stämman skulle rösta.

– Stadgarna är byggstenarna i vår organisation så det var bra att vi tog ett steg tillbaka. Jag tycker det är viktigt att vi kan känna oss trygga med de regler vi ska leva utifrån, säger Linda Mattisson-Olsson.

 

”Tog inte till sig av kritiken”

Annika Brodin, Kalmar, var en av de som argumenterade mot förändringarna. Hon menar att det inte varit helt lätt att sätta sig in i de tänkta förändringarna och att Linda Mattisson-Olsson spelat en viktig roll i att presentera vad skillnaderna var.

– Styrelsen tog inte till sig av kritiken vid årsstämman i Kiruna, säger Annika Brodin. Inte bara kritiken i sak utan också bristerna i arbetet med att förankra förslaget i organisationen, säger Annika Brodin.

Gunnar Lindblad, Jönköping, var en annan som var kritisk mot förslaget.

– Linda Mattisson-Olsson har gjort ett fantastiskt jobb och det var ett viktigt demokratiskt beslut. Känslan var att förbundet ville flytta makten längre upp, men det sa stämman nej till, säger han.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev