En mer olämplig plats att lägga fallfrukt på går knappast att hitta. Foto: Jan Henricson

Som att tigga om en viltolycka

En sämre plats att dumpa äpplen på än den som i förmiddags fotograferades utanför Eksjö är svår att hitta. Några få meter från en hårt trafikerad 90-väg låg två högar med fallfrukt.

När trädgårdarna svämmar över av fallfrukt finns det villaägare som inte tänker längre än näsan räcker när de ska göra sig av med äpplen de inte har någon nytta av.
I samband med att ett eftersök genomfördes i närheten hittade jägarna två stora högar äpplen alldeles intill den hårt trafikerade riksvägen mellan Eksjö och Vetlanda.

 

Vandringsstråk

Nästan som för att vara säker på att maximera riskerna hade äppelägaren tömt sina säckar vid en parkeringsficka något hundratal meter efter en älgvarningsskylt, alltså där älgen har sitt vandringsstråk.
Istället för att riskera en olycka där människor kan skadas eller till och med omkomma, och djur kan bli lidande, vore det så mycket bättre att lämna fallfrukten vid kommunens anläggning för trädgårdsavfall.

 

Äppelhögarna borta

Eller varför inte kontakta en jägare som kan hämta äpplen och se till att de läggs på en plats långt från trafikerade vägar, där de dessutom blir till nytta för viltet?
Och om någon undrar. Äppelhögarna finns inte kvar vid landsvägen längre. De rensades bort efter fotograferingen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev