Skyddsjaktsområdet sträcker sig främst över Mullsjö kommun, men även en liten del av Habo, Jönköpings, Falköpings och Ulricehamns kommuner. Karta: Länsstyrelsen

Skyddsjakt på lodjur efter upprepade fårangrepp

Det blir skyddsjakt på ett lodjur i den nordvästra delen av Jönköpings län samt del av Västra Götaland. Det beslutade de båda berörda länsstyrelserna på fredagen.

Det har varit upprepade angrepp på får orsakade av lodjur i området och länsstyrelsen ser skyddsjakt som den lämpligaste lösningen. Beslutet gäller från och med den 27 oktober till den 20 november.

Sedan den 15 februari 2017 har fyra lodjursangrepp inträffat i Mullsjö kommun, där det senaste angreppet upptäcktes den 26 oktober och besiktigades på fredagsförmiddagen.

 

Tre angrepp i grannlänet

I Västra Götalands län har ytterligare tre angrepp inträffat mellan den 26 maj och den 17 augusti. Angreppen har inträffat inom ett begränsat område och alla angrepp har besiktigats av länsstyrelsen och konstaterats vara orsakade av lodjur. Sammanlagt har 22 får dödats eller tvingats avlivas på grund av angreppen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev