En jaktguiden vådasköts med två skott av en italiensk fågeljägare i samband med jakt i Arjeplogsfjällen. Foto: Jan Henricson

Sköt jaktguide med två skott – åtalas

En italiensk jägaren sköt två hagelskott efter en tjäder. Båda skotten träffade hans jaktguide, som skadades svårt. Nu åtalas jägaren för grovt vållande till kroppsskada.

Det var den 26 augusti i fjol som fyra personer, tre utländska jägare samt en svensk jaktguide, var ute på fågeljakt vid Gautosjö i Arjeplogsfjällen. De tre jägarna gick på linje, med guiden 20 meter bakom.

Vittnesuppgifter berättar att en tjäder flög upp bakom jägarna och att den 65-årige italienaren avlossade två skott efter fågeln. Det första skottet träffade jaktguiden och det andra skottet träffade både tjädern och guiden, som då fallit till marken, uppger Piteå-Tidningen.

 

Erkänner brott

Jaktguiden träffades av ett 40-tal hagel. Ett stort antal träffade honom i den vänstra delen av ansiktet och överkroppen. Han ådrog sig frakturer i tinningbenet, ögonhålan, underkäksbrott samt nedsatt syn och hörsel.

De givna skottvinklarna var 45 grader framåt. Trots detta sköt jägaren två skott bakåt, i riktning mot jaktguiden. Han åtalas därför för grovt vållande till kroppsskada.

Jägaren erkänner brott.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev