Nöjda elever vid viltparaden. Foto: Sven-Erik Harrysson

Säsongsavslutning med givande jakt

Det har varit säsongsavslutning för Hoby-Sjöarps jaktklubb, som är Blekinge naturbruksgymnasium och Jägareförbundet Blekinges gemensamma jaktklubb.

Det har blivit tradition att Hoby-Sjöarps jaktklubb samarbetar med sina jaktgrannar och så även detta år. Den gemensamma säsongsavslutningen bestod i att jaga vildsvin.

Denna jaktdag håller vi inte så hårt på några jaktgränser och absolut inte för våra hundförare.

Snabb kontakt

Det tog inte särskilt lång tid innan det första vildsvinet kom i pass. Grannarna i söder upptäckte ganska snabbt ett riktigt stort djur. Vildsvinet gick ganska snart i pass på grannmarken. Grattis till dem, men även våra grannar i norr och nordväst hade en riktigt bra jakt.

Totalt blev det nio vildsvin fällda. När vi tackat våra jaktgrannar var det dags att grilla hamburgare. Dem hade eleverna själva gjort på viltkött från tidigare jakter. Med varm mat i magen var ungdomarna jaktsugna igen, och denna sista jaktdag fick de som de ville.

Härliga stunder

För att det skulle gå snabbt att sätta ut blev det i stort sett samma pass som på förmiddagen. Men nu var det andra hundar och rådjur, dovhjort, kronhjort, räv och älg var tillåtna.

Nu utökades viltparaden med tre djur till, två rådjur och en dovhjort. Vilken dag dessa elever fick uppleva – men även vi faddrar fick många härliga stunder i skogen.

Nu väntar vi på att ett nytt jaktår ska börja på skolan och att eleverna bygger nya torn och reparerar gamla, allt för vi ska få en ny härlig och säker jaktsäsong på naturbruksgymnasiet.

 

Sven-Erik Harrysson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev