Publicerad 22 juni 2021 - 20:00

Nu landar Svensk Jakts julinummer i brevlådorna. Foto: Mostphotos (omslagsbild) & Hans Berggren

Sälar, stövlar och svin i Svensk Jakts julinummer

Säljakt i Östersjön, stort stöveltest och vildsvin – det är några av inslagen i Svensk Jakt nummer 7, som denna vecka landar i läsarnas brevlådor.

Licensjakt på gråsäl är – efter många års väntan – åter ett faktum. I ett reportage signerat Pontus Hammarlund och Hans Berggren får läsarna följa med Staffan Helmestam på lockjakt efter gråsäl i Östersjön.

 

Foto: Hans Berggren

Stövlar för den rörliga jakten är ett obligatorium i många jägargarderober. I julinumret av Svensk Jakt har Ulf Lindroth testat sex par vandringsvänliga stövlar. Vilka är deras respektive för- och nackdelar?

 

Foto: Ulf Lindroth

Under jaktåret 2019/2020 fälldes totalt 146.068 vildsvin i Sverige – en ökning med 30 procent jämfört med föregående år. Var fälls flest vildsvin? Och hur ser prognosen ut för kommande jaktår? I Svensk Jakt nummer 7 får du ta del av det nationella och regionala vildsvinsläget – län för län.

 

Foto: Ingemar Pettersson

Att avskjutningen av vildsvin ökat märks också på antalet inmätta vildsvinstroféer. 2020 mättes det in hela 132 medaljtroféer, varav 17 i den ädlaste valören. Läs om var de största trofédjuren fälldes – och hur det gick till.

 

Det nya jaktåret 2021/2022 innebär också delvis nya jakttider, efter regeringens beslut i maj. I Svensk Jakt nummer 7 ägnar vi en del utrymme åt de nya reglerna.

 

Givetvis ägnas en stor del av det aktuella numret åt Svenska Jägareförbundets stormiga årsstämma. Under vinjetten ”Chefredaktören har ordet” kommenterar Martin Källberg läget i förbundet.

 

 

Svensk Jakts vapen- och skytteredaktör Ulf Lindroth tittar också närmare på småviltstudsaren Schultz & Larsen Legacy. Artikeln kan du läsa i julinumret – och se i form av webb-tv här.

Webb-tv: Lindroth om Schultz & Larsen Legacy

Om detta och mycket mer kan du läsa i Svensk Jakt nummer 7/2021.

 

Premiumartiklar och e-tidning

Som ordinarie medlem i Jägareförbundet eller prenumerant får du även tillgång till alla premiumartiklar på Svenskjakt.se. Du kan också läsa E-tidning i mobil, läsplatta eller dator.

Genom att klicka på tidningsomslaget högst upp på hemsidan eller längst ner i appens meny kommer du åt vår e-tidning. I den digitala tidningen hittar du samtliga lokala sidor från våra åtta olika utgåvor. Det finns dessutom ett sökbart tidningsarkiv från nr 2-3/2013.

 

Skaffa inloggning

Är du medlem, men har ännu inte skaffat ett konto på vår webbplats? Klicka här och följ instruktionerna. Det tar bara ett par minuter – sedan är du igång.

 

Bli medlem

Vill du bli ordinarie medlem i Jägareförbundet? Klicka då här, alternativt kontakta Jägareförbundets medlemsservice, medlem@jagareforbundet.se eller 020-22 00 10.

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram