Polisen har genomfört en stor insats i norra Västerbotten. Syftet var bland annat att förhindra illegal jakt på björn och järv. Foto: Lars-Henrik Andersson

Resultatlös polisinsats i norr

I förra veckan gjorde polisen en omfattande insats i trakterna av Malå och Arvidsjaur. Anledning var att polisen fått signaler om att det förekom illegal jakt på järv och björn.

Det var för drygt en vecka sedan som polisen tillsammans med länsstyrelsen genomförde en större insats i inlandsskogarna i norra delen av Västerbotten. Med hjälp av bland annat helikopter och skoterpatruller sökte polisen misstänkta tjuvjägare, men utan resultat. Det skriver Norran som även intervjuat polisen Bo Sandström, som till tidningen uppger att insatsen till stora delar hade ett brottsförebyggande syfte.

 

Planerad insats

Han uppger även för Norran att insatsen har planerats under en längre tid. Detta med anledning av att polisen fått signaler om att det bedrivs tjuvjakt på järv, björn och lo.
– Vi har fått information och förstått att det händer men inte agerat tidigare. I år ville vi göra något utifrån nuläget.
Polisinsatsen resulterade inte i att någon person blev gripen misstänkt för tjuvjakt.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev