Evelina Åslund Bäck och Peter Ekeström är programledare i SVT-serien Jaktliv. Foto: SVT

Evelina Åslund Bäck och Peter Ekeström kommer att fortsätta jaga framför kameran i SVT-serien Jaktliv. Foto: SVT

Rekordsiffror för Jaktliv – ny säsong klar

Sveriges Televisions satsning på jakt i programserien Jaktliv är en tittarsuccé.
– Vi har rekordsiffror på våra broadcastsändningar och även på SVT Play gör serien jobbet bra, säger Roberth Moström, producent för Jaktliv.

Hittills har fyra av de totalt åtta programmen i Jaktliv sänts på SVT. Serien sänds klockan 22.20 på måndagskvällar, vilket är en relativt oattraktiv sändningstid där programmen brukar locka ungefär 70.000 tv-tittare.

Jaktliv har hittills lockat ungefär 200.000 tittare per program.

– Det är rekordsiffror för den tiden på dygnet, säger Roberth Moström, som på förhand både hade trott och hoppats på tittarsiffror i den nivån.

 

”Fyller ett tomrum”

Han är själv jägare och gläds naturligtvis lite extra med att det blivit tittarsuccé för Jaktliv när SVT för första gången på många, många år väljer att visa en egenproducerad serie med jakt.

– Det visar att vi fyller ett tomrum som tidigare funnits i tv-tablån. Att få 200.000 tittare på en serie som vänder sig mot en specifik målgrupp är jag jättenöjd med, säger Roberth Moström.

Hela säsongen av Jaktliv finns på SVT Play och även där är programmen en tittarsuccé. Det första programmet om vildsvinsjakt har till exempel 140.000 starter.

 

Vilka reaktioner har ni fått på programmen hittills?

– Från jägarhåll är det idel lovord. Sedan finns det också ett mindre antal som är kritiska till att SVT visar jakt, men det är inte alls någon tittarstorm, berättar Roberth Moström.

 

Ännu en jaktsäsong

Och nu står det klart att Jaktliv kommer att få en säsong två.

– Det är med stor glädje jag kan berätta att vi nu till hösten kommer att spela in en andra säsong av Jaktliv. Våra duktiga programledare Evelina Åslund Bäck och Peter Ekeström kommer att fortsätta jaga framför kameran. Vi har inte börjat planera programmen i detalj ännu men det blir även den här gången åtta halvtimmesprogram, säger Roberth Moström.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev