Stenmården, till vänster, känns igen på vit i stället för gul haklapp, ljus i stället för mörk nos samt nakna i stället för håriga trampdynor. Foto: P-A Åhlén

Rapportera fynd av stenmård

Jägareförbundet efterlyser uppgifter om fynd av stenmård i Sverige.

– När vi publicerade nyheten om en för Sverige ny däggdjursart, stenmård, tidigare i år fick vi ganska snabbt in uppgifter om ytterligare fyra skjutna stenmårdar från nästan samma område i nordöstra Skåne, säger P-A Åhlén, vid Svenska Jägareförbundets mårdhundsprojekt.

Man vill nu undersöka om det finns fler individer i Skåne i synnerhet och södra Sverige i allmänhet, och önskar hjälp från jägare och allmänhet.

 

Skicka bilder

– Från jägare önskar vi få in åtelkamerabilder på mårdar, framförallt mårdar som äter vegetabilisk föda på till exempel en vildsvinsåtel. Stenmårdar har en större förkärlek till vegetarisk mat än vår inhemska skogsmård och nyttjar säkert dylika åtlar i en större utsträckning, säger P-A Åhlén.

Det är också intressant med bilder på skjutna, fällfångade eller trafikdödade mårdar. Bilder kan skickas till tipsaframmandearter@jagareforbundet.se.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev