Älgfrågan bubblar i hela jägarorganisationen. Foto: Roland Svensson

Projektgrupp ska jobba lokalt med älgfrågan

Premium

Jägareförbundet Gävleborg har startat en projektgrupp för att utbilda och skapa opinion kring älgfrågan.

Som en reaktion på utvecklingen av älgstammen i länet och att många hört av sig om att dagens älgförvaltning inte fungerar, beslutade länsföreningen Jägareförbundet Gävleborg att något måste göras.

– Jägarna är inte nöjda med utvecklingen och då måste vi som jägarorganisation göra något. Länsföreningen tog då beslut om att tillsätta en projektgrupp som kan jobba med frågan, säger jaktvårdskonsulent Hanne Kringstad.

Gruppen

I gruppen ingår Jonas Danielsson, jakt- och viltansvarig i länsföreningen, Ola Engman och Stefan Persson som är jägarrepresentanter i Öster Ljusnan/Långvind älgförvaltningsgrupp, Thomas Duveblad, jägarrepresentant i Norra Hälsingland/Strömsbruk älgförvaltningsgrupp och kretsordförande i Dellenbygden-Forsa-Hög, Anders Persson och Roger Westlund som är jägarrepresentanter i Södra Gästrikland/Furuvik.

– Till deras hjälp finns jag och Anna Olofsson på Falukontoret, som kan ta fram faktaunderlag och annat för arbetet, säger Hanne Kringstad.

Ett möte

Projektgruppen har än så länge haft ett möte, med opinion och utbildning som två tydliga spår.

– Kvalitet i älgstammen och stöd till älgförvaltningsgrupperna finns också med på agendan och såklart dialogen med lokala jägare. Kretsarna kommer att ha en viktig roll i både att bidra med åsikter och tankar till projektgruppen och att informera, utbilda och sprida budskap i projektet. Hela jägarkåren måste tillsammans agera om vi ska nå framgång med projektet, det är inte ett arbete bara för projektgruppen, säger Hanne Kringstad.

 

Jörgen Linander

Kommunikatör Jägareförbundet Gävleborg

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev