Naturskyddsföreningen har snart riksstämma och då föreslås en programledare samt en riksdagsledamot för Miljöpartiet att ingå i styrelsen.

Programledare på väg in i Naturskyddsföreningen

Riksdagsledamot Carl Schylter (MP) kandiderar till Naturskyddsföreningens styrelse. Likaså programledaren Martin Emtenäs.

Den 16 till 17 juni har Naturskyddsföreningen riksstämma och ska bland annat välja en ny styrelse. Två personer som kommer att lämna styrelsen är den före detta idrottaren Carolina Klüft och tidigare riksdagsledamoten Anita Brodén (L).

I valberedningens förslag till nya namn finns bland andra Martin Emtenäs, känd från tv-programmet Mitt i naturen, samt nuvarande MP-riksdagsledamoten Carl Schlyter.

 

Kandiderar inte till politiken

– Jag kandiderar inte till några politiska uppdrag för Miljöpartiet. Därför vill jag nu engagera mig för Sveriges största miljöorganisation, säger Carl Schlyter till altinget.se.

Valberedningen föreslår omval på ordförandeposten vilket i så fall skulle innebära att Johanna Sandahl fortsätter ytterligare ett år som ordförande.

 

Vargjakt i fokus

På riksstämman kommer även en del motioner att behandlas, bland annat en motion om vargjakt:

”Möjligen bör sådan jakt endast få utföras av utvalda, kompetenta personer för att minimera antalet skadskjutningar och den stress som de utdömda djuren utsätts för. Drivande för intresset att delta i vargjakten är det otidsenliga trofésamlandet, vilket inte bör uppmuntras genom att låta den jägare som lyckas döda djuret få behålla skinn och andra delar från djuren.”

Riksstyrelsen förslår avslag på motionen.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev