Fördubblad hyra är en av flera faktorer som lett fram till beslutet att lägga ner jaktmässan i Rottneros park, Sunne. Foto: Boo Westlund

Populär jaktmässa läggs ner

Sunne jaktmässa läggs ner. Fördubblad hyra i Rottneros park blev för mycket för arrangörerna, som nu letar alternativ i annan kommun.

Det är Värmlands Folkblad som skriver om beslutet, som mässgeneralen Peter Besterman beskriver som en smärtsam process där höjd hyra till slut blev ett allt för stort risktagande.

– Vi är ju ett företag som lever på intäkter, och när man gör ett sådant här stort projekt är det förknippat med väldigt mycket risk. Det är rätt galet, man jobbar halva året för att det ska gå i lås och så kanske det regnar helgen man kör – då har man jobbat förgäves, säger Peter Besterman till VF.

Letar efter lämplig plats

2023 års mässa ställs in, men samtidigt håller arrangören öppet för en fortsättning i Värmland – men även andra delar av landet kan vara aktuella.

– Jag tror och hoppas att vi ska kunna tillbaka på en annan plats och i en annan kommun 2024, säger Peter Besterman.

Påverkar högsäsongen

Beslutet togs efter att Sunne kommun tidigare aviserat en hyreshöjning från 165.000 kronor till 300.000 kronor, kopplat till en marknadsmässig bedömning där jaktmässan påverkar parkens normala verksamhet under högsäsong.

Enligt kommunen tappar Rottneros park väldigt mycket av sina vanliga intäkter på grund av jaktmässan.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev