Jaktmässan i Rottneros park har lockat mängder av besökare till Sunne kommun. Foto: Boo Westlund

Jaktmässa hotas av chockhöjd hyra

Efter krav på en 80-procents höjning av hyran hotas nästa års jaktmässa i Sunne. Nu har arrangörerna dragit igång en aktionsgrupp som snabbt har fått ett stort lokalt stöd.

Det är NWT som skriver om eventbolaget Besterman AB, som under många år arrangerat Sunne jaktmässa i Rottneros Park. Nu har det kommunalt ägda bolaget Rottneros park och trädgård förklarat att man inför nästa års jaktmässa kommer att höja hyran rejält.

 

Nära nog fördubbling

Ett orimligt krav, enligt Peter Besterman som tillsammans med sin bror äger och driver eventbolaget.

– Sedan vi startade Sunne jaktmässa 2014 har det kommunala bolaget som driver Rottneros park höjt hyran från 60.000 kronor till 165.000 kronor. Inför 2023 har de aviserat en hyreshöjning till 300.000 kronor. Det är ren ockerhyra, säger Peter Besterman till NWT.

 

Försvarar höjningen

Kommunchef Petra Svedberg, som också är VD i bolaget Rottneros park och trädgård, försvarar höjningen med att man idag inte får täckning för de kostnader som mässan orsakar.

– Jag kan förstå att man kan reagera utifrån förutsättningarna som var tidigare, men om jag pratar som vd för parkbolaget så har jag ett tydligt uppdrag från ägarna Sunne kommun som innebär en ekonomi i balans, och när man gör förluster på en helg som är större än intäkterna behöver man reglera hyran, säger Petra Svedberg.

 

Politiskt tryck

Aktionsgruppen som startat på Facebook har som mål att få politiker och politiska partier i Sunne kommun att reagera och agera – annars blir det ingen jaktmässa i Rottneros park nästa år.

Peter Besterman har också synpunkter på hur man behandlas av kommunen. Han anser att kommunen borde vara tacksam för den publicitet och den publiktillströmning som jaktmässan skapar.

– Det enda vi får höra är hur mycket problem vi orsakar och hur dåligt vi passar in i parkens ordinarie verksamhet, säger Peter Besterman.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev