Fällkniven i Boden AB är ett av många knivmärken som utsätts för piratkopiering.

Polistillslag mot polsk piratförsäljning av knivar

Onsdagen den 21 oktober slog polsk polis till mot en militärbutik i södra Polen. Tillslaget gällde piratkopierade knivar av märket Fällkniven som affären hade till försäljning.

Polis och åklagare i Polen arbetar nu med att försöka avgöra hur stora volymer av de piratkopierade knivarna som sålts, och baserat på detta kommer butiksägaren att antingen dömas till böter eller fängelse. Affärsinnehavaren riskerar även att bli av med sina tillstånd att sälja vapen.

Fällkniven i Boden AB är ett av många knivmärken som utsätts för piratkopiering. Peter Hjortberger på Fällkniven berättar att företaget lägger cirka 20.000 kronor i månaden på att bevaka marknaden i jakt på piratkopior.

 

Saknar kvalitetssäkring

Problemet med piratkopior är dels att det är en fråga om att varumärket skadas, dels en ekonomisk förlust och dels saknar de piratkopierade varorna helt kvalitetssäkring. Man får helt enkelt en produkt som varierar extremt i kvalitet.

På uppdrag av Fällkniven i Boden AB har LKAB utfört analyser på piratkopierade Fällknivenknivar. De visar att stålsammansättningen kan variera i bladet på samma kniv. De kan även vara härdade i delar av bladet, men inte i andra. Det blir med andra ord en kniv som kan vara direkt farlig att arbeta med.

I EU beräknas det importeras pirattillverkade varor för cirka 200 miljarder euro varje år.

 

Leif Häggström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev