Var det ett rådjur, hund eller kanske varg som låg påkört intill vägen?

Var det ett rådjur, hund eller kanske varg som låg påkört intill vägen? Arkivfoto: Kenneth Johansson

Polisen har upprättat anmälan: Påkört djur bortsläpat – kan vara varg

Lastbilschauffören trodde någon kört på ett rådjur och ringde därför polisen. Eftersöksjägare åkte till platsen – men det enda som fanns kvar var släpspår efter något som kan vara en bortforslad varg eller hund.

Polisen i Skåne uppger att det var på måndagskvällen som lastbilschauffören ringde polisens ledningscentral och berättade att någon kört på ett djur, som han misstänkte var ett rådjur.

Olycksplatsen ligger i Vankiva, Hässleholms kommun.

Eftersöksjägare åkte till platsen och konstaterade att det inte låg något djur kvar vid vägen. Ett vittne uppgav då att man nyligen sett djuret ligga vid vägen, men att det försvunnit. Vittnet uppgav vidare att djuret inte såg ut som ett rådjur, utan snarare en hund eller en varg.

Anmälan om stöld

På olycksplatsen finns släpspår som tyder på att djuret blivit upphämtat av någon. Polisen uppger att det för närvarande är oklart vem som kan ha hämtat djuret.

För att kunna utreda om det är en hund, varg eller annat djur som påkörts och hämtats har polisen upprättat en anmälan om stöld.
Om det är en hund som hämtats av sin ägare uppmanar polisen hundägaren att höra av sig till polisen på 114 14 och tala om detta.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev