Peter Eriksson, ordförande i Svenska Jägareförbundet, är glad över beskedet som går i linje med vad förbundet jobbat för. Foto: Lars Nilsson

Peter Eriksson: ”Öppnar för helt andra möjligheter att förvalta vargen”

Under onsdagen meddelade EU-kommissionen att de föreslår att skyddsstatusen för varg ändras. Ett glädjande besked, enligt Svenska Jägareförbundets ordförande Peter Eriksson.

För bara några månader sedan önskade EU-kommissionen att få in synpunkter angående vargen i Europa.

Svenska Jägareförbundet var då snabba med att uppmana såväl medlemmar som övriga jägare att dela med sig av sina åsikter.

Under onsdagen kom beskedet, att EU-kommissionen förslår att vargens skyddsstatus ändras.

Peter Eriksson.

– Ett mycket glädjande besked, även om det är mycket arbete som ska göras innan allt är klart. Det kommer säkert att ta minst två år innan detta är i hamn, säger Peter Eriksson i en text på Svenska Jägareförbundets hemsida.

Initativ

Han framhåller att förbundet för många år sedan såg det strikta skyddet i art- och habitatdirektivet som det största problemet för att ”få ordning på vargförvaltningen”.

Därför togs initiativet i frågan och sedan dess har förbundet drivit opinion, menar han.

– Sedan har vi naturligtvis fått stöd av många politiker, andra organisationer och i närtid även av regeringen. Nu hoppas jag verkligen på att vi tillsammans kan stödja EU-kommissionen att få igenom förändringen. För detta öppnar för helt andra möjligheter att förvalta vargen, säger Peter Eriksson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev