Foto: Marina Troynich / Mostphotos

Över 200 vargar fälldes på knappt tre dagars jakt i Wisconsin

För första gången sedan 2014 har det tillåtits jakt på gråvarg i Wisconsin, USA. 119 vargar skulle fällas och jakttiden var en vecka. På 60 timmar sköts 216 vargar.

Före jakten uppskattade statliga tjänstemän att det fanns cirka 1.200 gråvargar i den amerikanska delstaten Wisconsin, men jägare reser nu frågetecken om hur säkra dessa beräkningar egentligen är. Men säkert är att vargjakten i Wisconsin har föregåtts av juridiska turer och meningsskiljaktigheter mellan berörda och naturvårdsorganisationer.

Tidigare i år anklagade gruppen Men Hunter Nation statliga tjänstemän för ”avsiktligt försena vargjakten för att ge radikala antijaktgrupper tid att blockera och helt stoppa jakten”, uppger New York Times.

 

Till domstol

Frågan om vargjakt gick till domstol och den 12 februari dömde en domare till jägarnas fördel och beordrade delstaten att börja jaktsäsongen på gråvarg samma månad.

Jägare hade en kvot på 119 vargar. På den tredje dagens jakt hade de fällt 216 innan jakten avlystes.

Jägarna anser nu att det är uppenbart att vargstammen ökat rejält och att det behöver göras en seriös undersökning av de beräkningsmodeller som används av statens tjänstemän.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev