Restprodukter från Norrmejeriers osttillverkning används för att locka mårdhundar till fångstplatser. Foto: Mårdhundsprojektet

Ost lockar mårdhund i norrländsk natur

Mårdhundsprojektet har under alla år ständigt arbetat med att förfina och effektivisera de metoder som används för att fånga in mårdhundar.

Per-Arne Åhlén, ansvarig för Mårdhundsprojektet, med en fångad mårdhund. Nu används ost för att locka djuren till fångstplatserna, ost som även kan locka jakthundar nu när jaktsäsongen drar igång.

När vi vet att det finns mårdhund i ett område fångas de in genom att iordningställa kamerabevakade matplatser. Kamerorna skickar bilder direkt till våra yrkesjägare som åker till platsen och använder tjänstehundar för att fånga in djuret.

 

Ost i skogen

Det är viktigt att den mat som serveras är godare och mer energirik än vad djuren själva kan hitta i naturen. Vi har nu inlett ett samarbete med Norrmejerier som förser oss med svarvspill från lagrad ost och mårdhundarna gillar detta skarpt. Detta kan vara bra att veta för jakthundsägare nu när jaktsäsongen drar igång, kopplar ni hunden på en kamerabevakad osthög så vet ni vad det handlar om.

 

Per-Arne Åhlén

Mårdhundsprojektet

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev