När reglerna för att utfodra vilt med tamdjur ändrades blev trafikdödat vilt ett alternativ för örnutfodringen. På bilden havsörn i förgrunden, kungsörn i bakgrunden. Foto: Kenneth Johansson

Örnar bjuds på trafikdödat vilt

De strängare reglerna kring vad som får läggas ut i naturen har fått örnutfodrarna vid Hornborgarsjön att tänka nytt. Istället för kött från tamdjur som gris har man i vinter använt trafikdödat vilt.

Falköpings Tidning berättar om Falköpings fågelförening som tidigt i vintras tog kontakt med eftersöksorganisationen i Skara för att höra om möjligheterna att komma över trafikdödat vilt att använda som örnföda.

 

Samverkar

En överenskommelse träffades och när en med hänsyn till trafiken säker överlämning kunnat göras har medlemmar ur föreningen hämtat viltet. Det har också skett i samverkan med jakträttsinnehavarna så att de fått ge sitt medgivande.

– Vi tycker det är jättebra att viltet som trafikdödats kommer naturen till gagn på detta sätt, säger Robert Ålrud, Jägareförbundet Skara, i ett pressmeddelande som citeras av tidningen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev