Publicerad 21 april 2020 - 20:50

Nu kommer Svensk Jakts majnummer 2020.

Nytt fulladdat nummer av Svensk Jakt

I dagarna landar Svensk Jakt nummer 5 i våra prenumeranters brevlådor runt om i Sverige – med inspirerande läsning om jakt.

Den 16 april drog jakten på vuxna vildsvin igång igen efter uppehållet. För dig som vill lära dig mer om djuren startar Svensk Jakt en ny artikelserie där viltskådaren och illustratören Rolf Svensson berättar om Vildsvinets år. I det här numret berättar han i ord och vackra illustrationer om vildsvinens sinnen och sociala beteende.

I Svensk Jakt nummer 5 följer det också med ett ibladat styckningsschema för just vildsvin som kan sparas för att förenkla och förbättra tillvaratagandet av det skjutna djuren.

 

Vårbock

I de lite nordligare delarna av landet inleds vårbockjakten den första maj. Vi har följt med rådjursentusiasten Jacob Carlsson på en spännande vårbockjakt i björnens fotspår i Västerbottens kustland. Den unge jägaren har trots sin ringa ålder skaffat sig stor erfarenhet om rådjur och jakten på dem. Här får du också nyttiga tips om hur du lyckas med din egen vårbockjakt. Visste du förresten att rådjurens brunst faktiskt inleds redan nu? Åtminstone bockarna som börjar den stora kampen för att kunna sprida sina gener till nästa generation rådjur under våren.

 

 

Just vår och sommar är en bra tid att förbättra skyttet och se över den egna vapengarderoben. Svensk Jakts Ulf Lindroth har testat ett antal inskjutningsstöd – du kan ta del av de grundliga testresultaten i tidningen. I vår Vapen & skytte-avdelning ger han också svaret på frågan om vad du egentligen kan förvänta dig av ditt vapen i fråga om precision.

I spåren av Girjas-domen har Svensk Jakt träffat Uno Magnusson i västra Dalafjällen som i en dom i Högsta domstolen fick rätt att jaga och bruka sin mark – men som trots det inte får jaga på ”statens mark”.

– Staten stal rubbet, som Uno själv uttrycker det.

 

Smakliga recept

Utanför Västervik följer Svensk Jakt med när företrädare för skogsnäringen tar sig an kronviltet och frågan om skogsskador ställs på sin spets när det skjuts en kapital kronhjort.

I det här numret ger vår Viltsmaksredaktör Lena Runer tips och smakliga recept på hur du på ett enkelt sätt kan piffa upp vardagsmaten med viltkött från frysen.

Detta och mycket mer kan du läsa om i Svensk Jakt nummer 5.

 

Premiumartiklar

Som ordinarie medlem i Jägareförbundet eller prenumerant får du även tillgång till alla premiumartiklar på Svenskjakt.se. Du kan också läsa E-tidning i mobil, läsplatta eller dator.

Genom att klicka på tidningsomslaget högst upp på hemsidan eller längst ner i appens meny kommer du åt vår E-tidning. I den digitala tidningen hittar du samtliga lokala sidor från våra åtta olika utgåvor. Det finns dessutom ett sökbart tidningsarkiv från nr 2-3/2013.

 

Skaffa inloggning

Är du medlem, men har ännu inte skaffat ett konto på vår webbplats? Klicka här och följ instruktionerna. Det tar bara ett par minuter – sedan är du igång.

 

Bli medlem

Vill du bli ordinarie medlem i Jägareförbundet? Klicka då här, alternativt kontakta Jägareförbundets medlemsservice, medlem@jagareforbundet.se eller 020-22 00 10.

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Delar av jägarnas pengar i Viltvårdsfonden ska upphandlas från och med 2022. Tycker du att det är det ett bra beslut av regeringen?

Mina artiklar
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram