Christian Larsson som äger Jaktia i Jönköping erbjuder jägare med ny jägarexamen som köper vapen en utbildningsjakt som bonus. Foto: Jan Henricson

Nya vapenköpare får småviltjakt som bonus

Nyutexaminerade jägare som köper ett vapen på Jaktia i Jönköping får i fortsättningen en utbildningsjakt på småvilt som bonus.

Att ta jägarexamen innebär inte att man är någon fullfjädrad jägare. Det finns mycket kvar att lära.

– Har man då inte tillgång till jaktmarker, eller kontakter som gör att man kan komma med på någon jakt blir det ännu svårare att komma igång. Tillsammans med en erfaren jägare erbjuder vi därför våra kunder en utbildningsjakt. En informativ och praktisk utbildning där vi tillsammans jagar småvilt under en dag, säger Jaktia Jönköpings ägare Christian Larsson i ett pressmeddelande.

 

Kan ställa frågor

Utbildningsdagen kan innebära ett första jakttillfälle för en nyutexaminerad jägare eller för någon som har jägarexamen, men som inte har jagat på länge.

Under jaktdagen ska den nya jägaren få möjlighet att ställa frågor, komma i gång med jakten och lära sig grunderna hur man ska agera när man står på pass.

 

”Tid och övning”

– Precis som med mycket annat handlar jakt om erfarenhet och det krävs mycket tid och övning för att bli en van och rutinerad jägare. Utbildningsdagen gör dig inte till någon färdig jägare, men den är ett första steg på den resan, säger Christian Larsson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev