Friska viltstammar bibehålls tack vara jägarnas kunskaper och ansträngningar. Foto: Marie Gadolin

Ny webbsida ska lyfta jägarnas betydelse för den biologiska mångfalden

Den europeiska jägareorganistaionen FACE lanserar ny webbsida för att lyfta förståelsen kring biologisk mångfald.

Europas sju miljoner jägare bidrar genom sin viltvård till att öka den biologiska mångfalden. Tack vare deras arbete bevaras friska viltstammar.

 

Viktig länk

För att belysa detta lanserar den europeiska jägarorgansiationen FACE en ny webbsida www.biodiversitymanifesto.com  – en viktig länk i kedjan för att visa hur jakt bygger framtida stabila viltstammar och bevarar djur och natur för nästa generation.

– Tack vare jägarnas ovärderliga insatser kan vi i praktiken visa hur framgångsrikt arbetet med att återställa livsmiljöer, övervaka och bevara olika arter, ger en bra strategi för EU:s biologiska mångfaldsarbete framåt, säger Torbjörn Larsson, ordförande FACE.

 

”Vara till stor hjälp”

FACE och dess medlemsorganisationer i 37 europeiska länder kommer använda denna plattform för att belysa viktiga frågor, bevarande insatser och lyfta det viktiga och positiva arbete som görs av jägare inom biologisk mångfald.
– Det är glädjande att se detta projekt lanseras, det kommer vara till stor hjälp för att visa beslutsfattare vikten av jägarnas insatser, att jakt är viltvård för att bevara viltstammar och öka den biologiska mångfalden, säger Peter Eriksson, förbundsordförande Svenska Jägareförbundet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev