Naturvården hoppar av viltdelegation

Älgförvaltningen är en av de ämnen som diskuteras i länsstyrelsernas viltförvaltningsdelegationer. Foto: Kenneth Johansson

Den så kallade naturvården hoppar av Västmanlands viltförvaltningsdelegation.

”De länsvisa viltförvaltningsdelegationerna fungerar inte, så naturvårdens delegater i Västmanland hoppar nu av i protest, skriver Dennis Kraft, Johanna Sandahl och Kenth Nauclér i en debattartikel på UNT.se.
De företräder Sveriges Ornitologiska förening, Naturskyddsföreningen och Rovdjursföreningen och de protesterar mot att ”jaktintresset är kraftigt överrepresenterat bland delegaterna”. Något de tre anser vara negativt.
Samtidigt som de lämnar viltförvaltningsdelegationen skriver de tre att ”det är emellertid viktigt att alla organisationer som berörs av viltförvaltnings- och rovdjurspolitiken kan delta i ett gemensamt konstruktivt arbete”.

Fakta

Viltförvaltnings- delegationen är ett rådgivande och beslutande organ inom länsstyrelsen för samverkan i frågor som rör viltförvaltningen inom länet.  
Delegationen består av ledamöter som representerar politiska partier, polisen, näringsliv, yrkesfiske, rennäring samt organisationer för markägare, jägare och friluftsliv. Ordförande i delegationen är Landshövdingen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev