Naturskyddsföreningen och rovdjursföreningen uppmanar nu EU-kommissionen att ta den svenska regeringen till EU-domstolen för brott mot fridlysningen av vargen. Foto: Lars-Henrik Andersson

Naturskyddsföreningen vill dra licensjakten på varg till EU-domstolen

Naturskyddsföreningen och Rovdjursföreningen uppmanar nu EU-kommissionen att ta den svenska regeringen till EU-domstolen för brott mot fridlysningsreglerna för varg.

Det är i en debattartikel i Aftonbladet som ordförandena för Naturskyddsföreningen och Rovdjursföreningen skriver att de vill att EU granskar den svenska licensjakten på varg.
I dag skickar vi ett brev till EU-kommissionen med uppmaning att ta den svenska regeringen till EU-domstolen för brott mot fridlysningen av vargen.
I debattartikeln skriver även föreningarna:
Vi är övertygade om att varken den svenska licensjakten på varg eller policyn om att begränsa vargstammen till drygt 300 vargar håller för EU-domstolens granskning.
Debattartikeln är undertecknad av Johanna Sandahl, ordförande Naturskyddsföreningen, Daniel Ekblom, viltvårdsgruppen Naturskyddsföreningen Gävleborg och Per Axell, ordförande Rovdjursföreningen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev