Camilla Björkbom, förbundsordförande på Djurens Rätt och Anna Harenius, etolog i föreningen, lämnar över namninsamlingen till Näringsdepartementets statssekreterare Elisabeth Backteman. Foto: Djurens Rätt

Namninsamling mot förslag om bågjakt

Föreningen Djurens Rätt har samlat in nära 40.000 namnunderskrifter för att stoppa förslaget om pilbågsjakt. Bland annat hävdas att risken för skadskjutningar ökar vid jakt med pil och båge jämfört med jakt med gevär.

Namnunderskrifterna har lämnats till Näringsdepartementet med krav på att förslaget stoppas. Enligt Djurens Rätt saknar pilbågsjakt folkligt stöd, och förslaget som är ute på remiss borde enligt föreningen innehålla en konsekvensanalys ur ett djurrättsperspektiv.

– Det finns osäkerheter kring om större eller mindre arter skadskjuts mest med pilbåge och därför bör inga arter godkännas, säger Anna Harenius, etolog i föreningen.

 

Omfattande regler

Naturvårdsverkets förslag för bågjakt pekar ut åtta arter som anses lämpliga för bågjakt. Det handlar om rådjur, räv, bäver, grävling, mårdhund, tvättbjörn, bisam och hare.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev