Skriv under en namninsamling och protestera mot hur EU-kommissionen behandlar jakten och viltförvaltningen. Foto: Micha Klootwijk / Mostphotos

Namninsamling i protest mot hur EU-kommissionen behandlar jakten

FACE har dragit igång en namninsamling där man vill ha alla europeiska jägare att delta, för att stå upp för jakten.
– Vi stödjer denna helhjärtat. EU-kommissionen ska inte lägga sig nationella frågor kring jakten på det sätt som den gör, säger Jägareförbundets ordförande Peter Eriksson.

Namninsamlingen är en protest mot att EU-kommissionen bland mycket annat lägger sig i nationell viltförvaltning, bryter mot närhetsprincipen, inte ändrar vargens skyddsstatus och inte tar hänsyn till jakten som kulturbärare.

– I Sverige är det väl främst rovdjursfrågorna som jägarna har märkt av hur EU-kommissionens tjänstemän lägger sig i. Men kommissionen påverkar i många delar som rör jakten. Bly i ammunition, förslag på jaktförbud inom skyddade områden, förvaltningen av fåglar och vapen för att nämna några, säger Peter Eriksson till Jägareförbundets hemsida.

 

Så många som möjligt

Namninsamling ska pågå till oktober och målet är givetvis att få så många namnunderskrifter som möjligt. Syftet är att skapa tryck inom EU och kännedom hos alla regeringar över hur stort missnöjet är med kommissionen.

 

Till namninsamlingen (extern länk)

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev