När moderatledaren Ulf Kristersson, till höger, dök upp på Swedish Game Fair passade Svensk Jakts chefredaktör Martin Källberg på att ställa några frågor till honom. Foto: Jan Henricson

Moderatledare vill sprida kunskap om jakt

Moderatledaren Ulf Kristersson ville inte lyfta fram någon enskild fråga när han beskrev sitt partis vallöfte till den svenska jägarkåren. I stället betonade han flera områden – bland annat vapendirektivet.

I samband med att den jaktpolitiska debatten som arrangerades av Jägareförbundet på Swedish Game Fair avslutades tog Svensk Jakts chefredaktör Martin Källberg tillfället att ställa några frågor till moderatledaren Ulf Kristersson, som stått och lyssnat på sina politikerkollegor.

Kristersson är jägare och besöker mässan av eget intresse, men hade för den skull inget emot att prata jakt inför publik en stund.

– Det är viktigt att vi står upp för jakten. Att vi förklarar vad den handlar om och att vi sprider kunskap om traditionen vidare i samhället, sa Ulf Kristersson som en förklaring till varför han figurerar med vapen och jaktkläder på spridda annonsbilder.

 

Viktig lättviktare

Vid en jämförelse med migration, skatter och skola väger jaktfrågorna lätt i en valrörelse, men Ulf Kristersson tycker ändå att det är viktigt att prata om dem.

– Inte minst för att de har starka kopplingar till EU. Jag är själv EU-vän, men anser att vi måste slå vakt om vårt självbestämmande, sa Kristersson och tog vapendirektivet som exempel:

– Sverige riskerar att göra för mycket och vi säger nej till en överimplementering. Andemeningen i direktivet är okej, men det är fel att antyda att det finns några problem med legala vapen. Det sänder olyckliga signaler ut i samhället.

 

Vallöften i paket

När Martin Källberg pressade moderatledaren på hans viktigaste vallöfte till de svenska jägarna nämnde han flera saker:

– Jag ser jaktfrågorna som ett paket. För jakten är det till exempel viktigt att vi slår vakt om äganderätten som nu hotas och som drabbar inte minst små skogsägare. Något som har betydelse för jakten. Vapendirektivet är en annan sak där vi moderater inte tänker medverka till att Sverige går längre än nödvändigt. En tredje sak är att behålla och utveckla Jägareförbundets allmänna uppdrag, sa Ulf Kristersson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev