En övervägande majoritet av ledamöterna i EU-parlamentet röstade under torsdagen nej till ett förslag om att förbjuda handel med och konsumtion av vilt. Foto: Fred Marvaux

Misslyckat försök att förbjuda konsumtion av vilt

Premium

På torsdagen röstade en stor majoritet i EU-parlamentet nej till ett förslag om att förbjuda handel med och konsumtion av vilt.

Om förslaget hade gått igenom skulle det ha fått mycket allvarliga konsekvenser för jakt, fiske och naturvård, både i Europa och världen i stort, kommenterar jägarförbundsorganisationen Face i ett pressmeddelande.

 

Massivt stöd

Torbjörn Larsson.

Men resultatet från omröstningen skickar en tydlig signal till djurrättsgrupper, som på alla sätt försöker stoppa eller begränsa jakten, denna gång mot bakgrund av coronapandemin.
449 parlamentsledamöter röstade nej, 53 avstod från att rösta. 186 parlamentsledamöter röstade dock för förslaget. Det hade lagts fram av gruppen European United Left/Nordic Green Left.
Innan omröstningen ägde rum kontaktade Face alla parlamentsledamöter och framhöll att strikta harmoniserade regler redan finns inom EU avseende allmänhetens hälsa i förhållande till handel med vilda djur.

 

Misslyckat försök

Faceordförande Torbjörn Larsson skriver på sin Facebooksida:
”Djurrättsgruppen har försökt att begränsa jakten, men i går misslyckades detta, efter en omröstning i EU-parlamentet. Den europeiska jägarorganisationen Face har gjort ett bra jobb genom att upplysa och informera medlemmar i parlamentet.”

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev