Företag på landsbygden i Jönköing som arbetar med att vanliga konsumenter ska få ta del av vildsvinskött har pengar att hämta hos länsstyrelsen. Foto: Marie Gadolin

Miljoner till vildsvinsföretagare

Den som har ett företag som arbetar för att fler ska få ta del av vildsvinskött har pengar att hämta inom det så kallade Vildsvinspaketet. Länsstyrelsen i Jönköpings län inbjuder nu intressenter att ta del av nästan 2,5 miljoner kronor.

I regeringens uppdrag Vildsvinspaketet till en lång rad myndigheter, ingår ett investeringsstöd som ska fördelas av länsstyrelserna. Företag som kan ta del av investeringarna ska arbeta för att underlätta vildsvinsköttets väg till konsument, som det heter.

 

Mycket pengar

Länsstyrelsen i Jönköpings län utlyser nu 2,4 miljoner kronor till sådana investeringar. Som exempel på godkända sökande nämner länsstyrelsen småföretagare på landsbygden i Jönköpings län, eller jordbruksföretag som vill bredda sin verksamhet och som investerar i vilthanteringsanläggningar eller uppsamlingscentraler.

 

Senast i höst

En sökande kan få stöd med 40 procent av utgifterna för investeringen, skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande. Högsta belopp är 600.000 kronor och minsta 100.000 kronor.

Ansökan ska vara länsstyrelsen tillhanda innan 5 september i år.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev