Förbundet tar nu emot synpunkter om Naturvårdsverket förlag om fällor. Arkivbild : Bernt Karlsson

Förbundet tar nu emot synpunkter om Naturvårdsverket förlag om fällor. Arkivbild : Bernt Karlsson

Medlemmar kan tycka till om fällfångst

Svenska Jägareförbundet har i dagarna fått en remiss från Naturvårdsverket angående nya föreskrifter för användning av fällor. Daniel Ligné är ansvarig för hanteringen av remissen.

– Vi vet att många av medlemmarna sysslar med fällfångst, så det här är en viktig remiss för oss. Vi har också flera motioner, till exempel om anonym märkning av fällor, som vi nu får möjlighet att driva för att göra verklighet av, säger riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné.

Remissvaret ska vara inne den 3 januari så det är kort om tid.

– Eftersom julhelgen kommer emellan så har vi inte tid att göra en gammal traditionell remiss. Vi kommer helt enkelt att skriva ett förslag på remissvar som går ut till länsföreningarna inom en vecka. De får sedan fram till julhelgen på sig att ha synpunkter och sedan färdigställer vi svaret i mellandagarna.

– Vi tar också tacksamt emot alla kommentarer och åsikter. Det är viktigt att alla får komma till tals i så här angelägna frågor. Därför går det självklart också bra att maila mig med ris och ros, säger Daniel Ligné.

 

Finns det avslutningsvis redan nu något du tror medlemmarna kommer reagera på?

– Ja, det kommer krav på att man ska följa alla typgodkännande och materialspecifikationer, det kan vi självklart leva med, men ställer man det kravet måste också Naturvårdsverket tillhandahålla dessa via till exempel sin hemsida. Sedan tror jag vi kommer ha en hel del synpunkter på förslagen om skilda jakttider för levandefångstfällor. Verket har inte angett bra och väl underbyggda motiv till dessa förslag och det tror jag medlemmarna också tycker, avslutar Daniel Ligné.

Här kan du läsa remissen!

Länk till Naturvårdsverket.
Öppnas i ny flik.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev