Minken är ett stort hot mot markhäckande fåglar på skärgårdsöarna, och jägare som håller efter mink gör en stor insats för naturvården. Foto: Kjell-Erik Moseid

Med minken på dagordningen

Minkens predation utgör ett stort hot mot skärgårdens markhäckande fåglar. Länsstyrelsen Stockholm uppmärksammar minken i ett seminarium, då bland andra Jägareförbundets experter medverkar.

Seminariet Lösningar och låsningar i bekämpning av mink i vår skärgårdsmiljö hålls i Stockholm den 7 februari. Moderator är Länsstyrelsen Stockholms Mart Olgemar.

De ekologiska konsekvenser som en minketablering för med sig är en av huvudpunkterna. Från Värmdö kommun deltar ekolog Marianne Haage som doktorerat på mink.

Jägareförbundet deltar med P-A Åhlén som är projektledare för satsningen mot invasiva arter – det som började med att bekämpa mårdhundens etablering i Sverige men som nu omfattar fler oönskade djur i svensk natur.

Deltar gör också Niklas Johansson, Jägareförbundet, som är specialist på fällfångst och Rasmus Boström som specialiserat sig på rovdjursjakt med hund.

Seminariet spelas in och kommer att kunna ses i efterhand.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev