900 jägare fällde över 200 vildsvin i en storjakt som arrangerades i Norrtälje kommun den gångna helgen.

900 jägare fällde över 200 vildsvin i en storjakt som arrangerades i Norrtälje kommun den gångna helgen. Foto: Görgen Persson

Lyckat samarbete gav 200 fällda vildsvin

Samarbetet mellan Norrtälje kommun, Jägareförbundet och LRF om en gemensam vildsvinsjakt gav ett lyckat resultat med över 200 fällda vildsvin.

Vanligtvis brukar inte storjakter på vildsvin ge ett resultat som speglar engagemanget. Att många jägare är i skogen garanterar inte många fällda djur. Det brukar nästan vara tvärt om.

Särskilt samarbete inför storjakt på vildsvin

I Norrtälje kommun har jägarna emellertid visat att det går att vara både många och effektiva då 900 jägare tillsammans lyckades fälla 200 vildsvin under jakten den gångna helgen.

 

Nöjd konsulent

Till Norrtälje Tidning säger Jägareförbundets jaktvårdskonsulent Per Zakariasson att han hade trott att några hundra jägare skulle sluta upp. Att det blev nära tusen personer är klart över förväntan.

– Det finns en tradition bland jägare som handlar om att vilja bidra och göra rätt för sig. Nu när det dessutom har varit en bra dialog mellan alla inblandade aktörer har det skapats en väldigt positiv stämning i jaktlagen, säger Per Zakariasson.

 

Bra samarbete

Även på Norrtälje kommun är ansvariga nöjda med arrangemanget. Lina Segrell som är sammankallande för arbetsgruppen i vildsvinsfrågan säger till tidningen.

– Det var en fantastisk uppslutning i helgen. Jag är glad över att så många tog sig ut för att jaga vildsvin, och över att vi har fått igång ett bra samarbete.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev