Områdesindelningen för björnjakten i Jämtland upphör. Återstående tilldelning får fällas i hela länet. Foto: Boo Westlund

Länsstyrelsen upphäver områdesindelning – björnjakt i hela Jämtland

Länsstyrelsen i Jämtland upphäver områdesindelningen för björnjakten. Från den 22 september får kvarvarande tilldelning fällas i hela länet som avlysningsjakt.

Efter Svensk Jakts artikel om en skev tilldelning under årets björnjakt har länsstyrelsen i Jämtland tittat på frågan. Flera jaktområden fyllde snabbt sin tilldelning, men i områden med en svagare björnstam finns det fortfarande björn kvar på licensen.

 

Björnjakten kan förändras på grund av sned avskjutning

Jakt under brunstuppehållet

– Under september har avskjutningen avtagit. Det är därför nödvändigt att omfördela de björnar som finns kvar på tilldelningen, säger Emma Andersson, vilthandläggare vid länsstyrelsen i Jämtland i ett uttalande.

Vid kontroll på tisdagsförmiddagen fanns 53 av totalt 200 björnar kvar, och då i jaktområde 1, 2, 3 och 5. I område 4, 6, 7 och 8 var jakten snabbt avklarad.

 

Ett jaktområde

Hela länet blir nu ett jaktområde. De kvarvarande björnarna får från och med imorgon den 22 september fällas i hela Jämtlands län.

Mer information finns på länsstyrelsens hemsida.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev