Kronhjortarna fortsätter att ställa till med problem för bonden Oskar Hansson i Överhogdal. Arkivbild. Foto: Kenneth Johansson

Kronhjortar orsakar problem för bonde – 28 tjurar rymde ut på E45

Efter en beviljad skyddsjakt minskade problemen, men nu är kronhjortarna tillbaka i samma antal. I helgen revs stängslet till hagen och 28 tjurar smet ut på europavägen.

Kronhjortarna i Överhogdal, Jämtland, har återkommande tagit sig in i hagarna hos bonden Oskar Hansson. Länsstyrelsen i Jämtland beviljade tidigare skyddsjakt, på så sätt att de fick jagas under natten, vilket Svensk Jakt tidigare berättat om.

Jakten gav resultat och problemen minskade – tills nyligen.

– I lördags natt blev jag väckt av ett samtal. Det var en lastbilschaufför som ringde och sa att det var det 28 tjurar ute på E45:an. Precis det jag varnat för, säger Oskar Hansson i en intervju med P4 Jämtland.

Söker skyddsjakt

Förutom att kronhjortarna river hagarna äter de även tjurarnas foder, och stångar undan de mindre tjurarna som fått skador.

Nu ansöker Oskar Hansson på nytt om skyddsjakt.

– Vem blir ansvarig för den eventuella dödsolyckan som kommer att ske, när det bara eskalerar med fler och fler hjortar, frågar sig Oskar Hansson i intervjun med P4 Jämtland.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev