I Danmark är licensen för ljuddämpare inbakad i vapenlicensen. Foto: Jan Henricson

Krångligt för dansk jägare att ta med ljuddämpare till Sverige

Det beror inte på något svenskt missförstånd av dansk lagstiftning, när danska jägare utan särskilt tillstånd nekas att ta sina ljuddämpare över gränsen, skriver det danska jägareförbundet på sin hemsida.

I Sverige gäller svensk lagstiftning. Och den säger att man ska ha licens för ljuddämpare. Därför krävs särskilt tillstånd för danska jägare som tar med sina ljuddämpare till Sverige.

Kruxet för de danska jägarna är att deras ljuddämparlicens inte är separat, utan inbakad i vapenlicensen. Så har det varit sedan 1 juli förra året. Det är dock en omständighet som gjort det besvärligt för de jägare som vill ta med dämparförsedda vapen på jakt i Sverige.

 

Sex veckor

De måste ansöka hos svensk polis om införseltillstånd, en process som kan ta omkring sex veckor, enligt det danska jägareförbundet. Detta ställer till det för de danska jägarna och deras förbund har därför vänt sig till den danska polismyndigheten med en kraftig uppmaning att utställa separata tillstånd för ljuddämpare till jägare som jagar i Sverige.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev