Skärmavbild från webbplatsen Estonian world.

Skärmavbild från webbplatsen Estonian world.

Körde varg till veterinär – trodde det var en hund

Några unga byggarbetare räddade något de trodde var en hund fallit genom isen på Pärnufloden i Estland. De tog sedan in ”hunden” i en bil för att värma den och körde den sedan till veterinär.
Men det vara bara ett problem. ”Hunden”var i själva verket en varg.

Det är den estniska webbplatsen Estonian world som rapporterar om händelsen där ungdomarna uppges ha sett det panikslagna djuret som låg i vattnet i mitten av den isiga Pärnufloden.

Ungdomarna lyckades få bort insen vid land och djuret kunde simma cirka 100 meter till land. De svepte in djuret, som de trodde var en hund, i handdukar och la det i sin bil. Därefter ska de ha ringt en lokal djurskyddsförening.

De uppmanades då att att ta ”hunden” till en veterinärklinik.

 

Rådfrågade jägare

Väl framme hos veterinären började man misstänka att det inte handlade om en hund, utan en varg. De bad då om ett expertutlåtande från en jägare – som mycket riktigt kunde bekräfta att det handlade om en varg.

När man väl fick klart för sig vad det faktiskt handlade om för djur rekommenderade djurskyddet att man skulle sätta munkorg på den infångade vargen, vilket också gjordes.

Estonian world uppger att vargen inte ådrog sig några svåra skador i vare sig kampen i den iskalla älven eller av bilfärden. Personal vid den estniska miljömyndigheten försedde den unga hanvargen med en GPS-sändare och släppte därefter ut det vilda djuret i naturen igen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev