Det är mycket ovanligt att tamdjur tas för vilt och blir skjutna, men nu har det på kort tid hänt vid två tillfällen att kor skjutits i stället för vildsvin. Foto: Mostphotos

Kommunjägare sköt tamko

I samband med skyddsjakt på vildsvin för några veckor sedan i naturreservatet Skäret, Eskilstuna, sköt en kommunjägare en ko, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

Jägaren ska ha följt efter en grupp vildsvin mot ett område med våtmarker. När jägaren närmade sig tyckte denne sig se ett vildsvin som låg och tryckte i en lerpöl – och tryckte av. Det visade sig att jägaren sett fel och i stället skjutit en ko.

– Det som jägaren egentligen såg var överdelen av en ko som hade gått ner sig i marken, säger Martin Berglund, markförvaltare på Eskilstuna kommun, till Eskilstuna-Kuriren.

Anders Nilsson, jaktvårdskonsulent på Jägareförbundet Sörmland, är kritisk till jägarens agerande.

– Att inte veta vad det är för djur man skjuter på, det är inte acceptabelt över huvud taget. Vid alla jakttillfällen ska man vara 100 procent säker, inte bara på vad det är för art, utan vad det är för djur. Säkerheten ska komma främst och jag har svårt att se det som förmildrande att kon ska ha gått ner sig, säger han till tidningen.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev