En svartvit ko sköts av misstag under en vildsvinsjakt utanför Kalmar. Jägaren trodde enligt polisen att han sköt på ett vildsvin. Foto: Martin Källberg

Ko skjuten under vildsvinsjakt

Premium

I en ovanlig jaktolycka utanför Kalmar sköts förra veckan en dräktig ko under en vildsvinsjakt. Jägaren upptäckte direkt sitt misstag som polisanmäldes.

Svensk Jakt Publicerad 4 juni 2019 - 09:18

Enligt tidningen Östra Småland låg den svartvita kon och idisslade under en ek när jägaren avlossade ett direkt dödande skott. Jaktledaren kontaktade lantbrukaren med den tråkiga nyheten.

– Hans högdräktiga ko, som skulle kalva nu i juni, hade skjutits av en jägare. I tron att det var ett vildsvin, berättar polisens presstalesperson Robert Loeffel i en kommentar till ostrasmaland.se.

 

Inte helt oväntat

Markägaren Kalmar kommun har arrenderat ut både betesmarker och jaktmarker, och lantbrukaren har inte varit helt tillfreds med uppgörelsen. Han har befarat att en olycka skulle inträffa.

– Vi har tagit emot anmälan och inlett en förundersökning. Lantbrukaren har dokumenterat händelsen med foton som vi tar del av. Ett mycket ovanligt ärende måste jag säga, säger Robert Loeffel.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev