Viltmästaren Jimmy Pettersson är död. Foto: Jan Henricson

Jimmy Pettersson har avlidit

Viltmästaren Jimmy Pettersson är död. Därmed har en gedigen företrädare för jakten, viltet, viltvården och Svenska Jägareförbundet gått ur tiden.

Jimmy Pettersson föddes i Avesta och hade redan som barn ett brinnande intresse för naturen. Han växte upp i södra Dalarna och efter examen vid Älvdalens skogsbruksskola 1977 praktiserade och jobbade han hela livet med jakt, vilt och skog.

Efter viltmästarexamen på Öster Malma 1985 fick han anställning hos Svenska Jägareförbundet som länsjaktvårdare i Dalarna 1986–1991. Jimmy arbetade därefter som vd på Boda viltforskningsstation 1991–96 och var skolchef på Öster Malma 1996–2002.

 

Mångsysslare

Arbetslivet fortsatte sedan som chef för viltförvaltning och vd naturupplevelser i Sveaskog 2002–2010. 2011 började han som egen företagare och fortsatte att arbeta både professionellt och ideellt inom jakt, vilt och viltvård.

För att nämna några fleråriga uppdrag: ordförande i Jägareförbundet Södermanland, lärare på Öknaskolans naturbruksgymnasium, medlem i kommittén för viltförvaltning i Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien, jaktledare för kungens jakter i Malingsbo-Kloten samt Halle-och Hunneberg, Skärgårdsstiftelsen samt viltforskningsuppdrag åt Sveriges lantbruksuniversitet.

 

Driven jägare

Som kollega var Jimmy sympatisk, effektiv och kompetent. Han hade ett stort intresse för utbildning och jaktetiken var alltid viktig. I hans personlighet fanns också ett driv och han hade alltid mycket på gång.

Jimmy var en duktig hundkarl och även om han ofta var jaktledare och arrangerade stora jakter så var favoritjakten den med egna hundar i mindre jaktsällskap. Han var en duktig skytt, fotograf och mycket kunnig – både teoretiskt och praktiskt – om jakt, vilt och viltförvaltning.

När Jimmy inte jagade så fiskade han gärna och han älskade kräftor.

Jimmy Pettersson blev 61 år gammal.

 

Ulf Sterler

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev