Jaktkamraternas insamling gav nära 85.000 kronor, som överlämnas under helgen. Mattias Melin, Agnes Jansson, Oliver Nilsson och  Jonas Nyberget kunde glädjas över att Mex dessutom blir piggare för var dag som går. Foto: Louise Magnusson

Jättesumma samlades in till vargskadade Mex: ”Det är helt overkligt”

Jaktkamraternas insamling till vargskadade Mex gav nästan 85.000 kronor. Under helgen överlämnades beloppet till en rörd Jonas Nyberget och hans familj.
– Det är helt overkligt. Det är människor från hela Sverige som har skickat pengar för att hjälpa oss och Mex, säger Jonas Nyberget.

Drevern Mex angreps av vargar i Rackstadsreviret under en rådjursjakt i Västra Ämtervik den 18 november. Hunden blev svårt sargad, men jaktkamraterna lyckades skrämma bort vargarna genom skrämskott samtidigt som de skrek och sprang mot angreppsplatsen.

Veterinärerna i Karlstad opererade Mex i 3,5 timme, men kunde trots en lyckad operation inte lova att hunden skulle överleva.

Men Mex är stark. Hans jaktträning och goda fysik har säkert spelat in. Efter flera dagars intensivvård kunde familjen hämta hem hunden.

 

Vargarna högg Mex över nacken och bar hunden 200 meter innan de släppte honom och sprang undan. Skadorna i nacke och hals kan vara bestående. Foto: privat

Höga kostnader

Veterinärkostnaderna är mycket höga, men för Jonas Nyberget var det aldrig någon tvekan. Mex skulle räddas till vilket pris som helst.

Då startade Mattias Melin och några andra jaktkamrater en insamling för att bidra till alla kostnader. På några dagar lyckades man samla in smått fantastiska 84.571 kronor som lämnades över under helgen.

– Vi har fått in bidrag från 575 personer, allt från en krona till 5.000 kronor. Vi som trodde att vi kanske skulle få in 10-15.000 kronor, och så blev det så här mycket. Jag är mycket nöjd, säger Mattias Melin.

 

Förbundets rovdjursförsäkring

Insamlingen har avslutats, men pengar fortsätter att komma in till Mex.

Jonas Nyberget är medlem i Jägareförbundet och kommer därför att få ta del av förbundets rovdjursförsäkring.

Jaktkamraternas insamling, Jägareförbundets försäkring, en Agriaförsäkring och länsstyrelsens ersättning för rovdjursskadade hundar kommer att täcka en stor del av kostnaden för veterinärvården.

 

Pengar till Stellafonden

– Kommer det in mer pengar via vårt swishkonto så skickar vi det vidare till Stellafonden, säger Mattias Melin.

Dit kommer också alla pengar att gå som kan blir över när Jonas Nyberget betalat vården av Mex.

– Det är helt otroligt. Jag vet inte vad jag ska säga, men jag är så tacksam och blir det pengar över så ska de självklart gå till andra hundar som drabbas, säger Jonas Nyberget.

 

Foto: Privat

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev