Jaktvårdskonsulent Jöns-Lennart Andersson, Skåne, har avlidit i en ålder av 67 år.

Jaktvårdskonsulent Jöns-Lennart Andersson, Skåne, har avlidit i en ålder av 67 år. Foto: Jan Henricson

Jaktvårdskonsulenten Jöns-Lennart Andersson har avlidit

Jaktvårdskonsulent Jöns-Lennart Andersson är död. Jöns-Lennart anställdes på Jägareförbundet 2002 och har under åren haft många uppdrag inom förbundet.

Jöns-Lennart Andersson kom till Jägareförbundet i början av 2000-talet, strax efter att förbundet organiserats i åtta verksamhetsområden, till skillnad från dagens tre regioner.

Han blev då chef för verksamhetsområde Skåne-Halland. Det var också i södra Sverige han var verksam under hela sin tid i förbundet.

Uppskattat om vildsvin

I samband med att vildsvinen började sprida sig på riktigt allvar och allt fler jägare hade att möta det nygamla viltet, blev Jöns-Lennart Andersson ansvarig för Agusa vilthägn i Skåne, där Jägareförbundet arrangerade utbildningsjakter på vildsvin.

Jöns-Lennart Andersson turnerade också i södra Sverige då han som uppskattad föreläsare besökte jägarmöten för att berätta om vildsvin, och om hur de ska jagas.

Tränade hundar

I Agusa vilthägn fick Jöns-Lennart Andersson också arbeta med ett annat område inom jakten som han brann för – våra jakthundar. Många jägare har fått hjälp av Jöns-Lennart med hundträning i de hägn inom hägnet som ställts iordning för att låta blivande vildsvinshundar få en första kontakt med vildsvin, och att jaga dem.

I Agusa vilthägn arbetade Jöns-Lennart Andersson med det han brann för – jakten och viltet, människor och hundar. Här ger han instruktioner under en läsarjakt som Svensk Jakt arrangerade i hägnet,
I Agusa vilthägn arbetade Jöns-Lennart Andersson med det han brann för – jakten och viltet, människor och hundar. Här ger han instruktioner under en läsarjakt som Svensk Jakt arrangerade i hägnet. Foto: Jan Henricson

Jöns-Lennart Andersson förde under många år en hård kamp mot sjukdom. Han arbetade emellertid fram till pensionen, de sista åren som jaktvårdskonsulent med medlemskontakter och rådgivning.

Jöns-Lennart Andersson blev 67 år.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev