Jägarskolan i skolan är ett unikt samarbete mellan Jägareförbundet Mitt Norrland och skogsnäringen i Jämtland och Västernorrland. Det har pågått under 15 år och gett många elever viktiga kunskaper om djur, natur, jakt och viltvård. Foto: Jan Henricson

Jägarskolan i skolan resultatet av långt samarbete

Elever som går högstadiet eller gymnasiet i Jämtland och Västernorrland har möjlighet att läsa Jägarskolan på skoltid. Det är en unik möjlighet som är resultatet av ett samarbete mellan Jägareförbundet Mitt Norrland och skogsnäringen i de båda länen.

Det här är en framgångsmodell som pågått under 15 års tid. Samarbetet mellan Jägareförbundet Mitt Norrland och skogsnäringen i Jämtland och Västernorrland har under åren resulterat i att man bidragit med litteratur och fortbildning till ett värde av 2,2 miljoner kronor.

 

Stort intresse

Gun Fahlander, ordförande i Jägareförbundet Mitt Norrland.

Under den senaste tre åren tog 35 skolor del av bidragen, där även lärare och andra ledare har utbildats under fortbildningsdagar.

– Vi är mycket glada över att vi återigen fått till ett samarbete så att vi kan erbjuda skolorna detta, säger Gun Fahlander, ordförande för Jägareförbundet Mitt Norrland i ett pressmeddelande.

– Det här är ju ett unikt samarbete då det inte genomförs någon annanstans i Sverige.

Syftet är att erbjuda skolorna bra, allmänbildande litteratur som ska passa såväl den som enbart är naturintresserad som den blivande jägaren.

 

Viktiga kunskaper

Med jägarexamen som ämne på skolan kan man också nå flera mål i Skolverkets ”Kursplaner och betygskriterier”.

– I Mellannorrland har många naturen in på knuten. Att många skolor ger möjlighet till ökad förståelse för natur och jakt är viktigt för hela samhället – hur kan vi både bruka och bevara, säger Joachim Söderberg, jakt och fiskekonsulent på SCA.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev