Publicerad 6 april 2017 - 13:14

Avgående ordföranden i Kronobergs län Frederik Kjellson fick motta Jägareförbundets förtjänsttecken i guld i samband med länsförbundets årsstämma. Förbundsordförande Björn Sprängare, till vänster, och styrelsekamraten Leif Granquist berättade om Fredriks arbete med både värme och humor. Foto: Jan Henricson
Jägareförbundet Kronobergs nyvalde ordförande Nils Posse fick inte bara ta över ordförandeklubban, utan också nycklarna till länsföreningens kontor i Växjö, som avgående Frederik Kjellson överlämnade med varm hand. Foto: Jan Henricson
Ombuden fick sig ett gott skratt när jaktvårdskonsulent Elias Turesson tackade för gott samarbete med ett inramat fotografi av avgående ordföranden Fredrik Kjellson i städartagen. Foto: Jan Henricson

Jägarna i Kronoberg bytte ordförande

Frederik Kjellson lämnade som ordförande för Jägareförbundet Kronoberg och Nils Posse tog över när länsförbundet höll sin årsstämma i Ryssby på onsdagskvällen.

Efter 16 år i Jägareförbundet Kronobergs styrelse, varav de senaste tre som ordförande, tackade Fredrik Kjellson för sig på årsstämman.

I sitt inledningsanförande betonade han Jägareförbundets betydelse för den svenska jakten och jaktkulturen och han uppmanade ombuden att arbeta för och inom förbundet, var och en på sin nivå, och att allas insatser är värdefulla.

 

Nyfiken jägareförbundare

Svenska Jägareförbundets ordförande Björn Sprängare var på plats för att hedra Frederik med förbundets förtjänsttecken i guld, samt med en glasskulptur av örnen. Han hoppades att med tiden få se Frederik Kjellson tillbaka i ledande roller inom förbundet.

– Vi behöver sådana som du, med kunskap, passion och nyfikenhet för att komma framåt med jakten och viltvården. Och i ditt fall är ju inte åldern något hinder för en comeback, sa Sprängare bland annat.

Tidigare styrelsekamraten i Kronoberg, Leif Granquist, talade med värme och humor om de gemensamma åren med arbetet i Jägareförbundets tjänst. Om sena nattmanglingar, svåra beslut och trivsamma stunder.

Kronobergs jaktvårdskonsulent Elias Turesson tackade för bra samarbete och överlämnade en särskild minnesgåva, en inramning av ett fotografi med ordföranden i städartagen av föreningens Växjökontor.

 

Samma dygn

Till ny ordförande valde kronobergarna Nils Posse, som har lång erfarenhet som förtroendevald på olika nivåer i förbundet. Han har till exempel tidigare suttit i länsföreningens styrelse samt varit ordförande i valberedningen i riksförbundet.

Posse gjorde ingen direkt programförklaring, men lovade den tillträdande styrelsen att de under hans ledning i varje fall ska få gå hem samma dag som styrelsesammanträdet börjar.

När Frederik Kjellson avslutningsvis tackade för sig tog han upp hur viktigt det är att naturbrukarna samverkar.

– Vi behöver inte alltid vara överens, men vi har så många frågor som vi måste driva gemensamt för att nå framgång. Det behövs också diskussioner, för det är när åsikter bryts som både organisationer och enskilda går framåt, sa Frederik Kjellson.

Skribent

Jan Henricson

jan.henricson@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Delar av jägarnas pengar i Viltvårdsfonden ska upphandlas från och med 2022. Tycker du att det är det ett bra beslut av regeringen?

Mina artiklar
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram