Kritiker hävdar att utlämnande av personuppgifter ur Svenska Jägareförbundets medlemsregister kan leda till inbrott hos vapenägare. Foto: Jan Henricson

Jägarkritik mot att kontaktuppgifter sprids

I en artikel i Svenska Dagbladet kritiseras Jägareförbundet för att ett begränsat antal samarbetspartner får tillgång till förbundets medlemsregister. Man menar att det är en risk att utomstående på så sätt får adressuppgifter till vapenägare.

Svensk Jakt Publicerad 19 januari 2018 - 10:32

Åke Granström.

Enligt Åke Granström, vice generalsekreterare i Jägareförbundet, lämnas inga personuppgifter ut utan att företaget ifråga först sekretessprövats. Det finns ingen risk att informationen sprids vidare, säger han till Svenska Dagbladet och fortsätter:

– Vi är oerhört restriktiva. Vi har ett samarbete med några få företag som berör jakten för att kunna erbjuda medlemmar saker de efterfrågar. Det är för deras skull.

 

Bra erbjudanden

Svensk Jakt tog upp frågan för knappt två år sedan.

Förbundets chef för medlem och marknad, Oscar von Stockenström, förklarade då att medlemmarna på detta sätt får bra erbjudanden – och förbundet får in pengar som leder till satsningar i andra delar av verksamheten.

Oscar von Stockenström.

– Det här är något som ska vara positivt för våra medlemmar, men vi respekterar om man inte vill bli uppringd och då kan man kryssa i på Mina sidor att man inte vill bli kontaktad, eller kontakta medlemsavdelningen, sa Oscar von Stockenström.

Jägareförbundet har gått ut med ett klargörande på sin hemsida.

Medlemmar i Jägareförbundet kan göra ett aktivt val i Mina sidor, för att avgöra om de vill ha erbjudanden från förbundets samarbetspartner eller inte.

Läs mer

Ett ickeproblem som görs stort i rikspressen, tycker Svensk Jakts Jan Henricson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev